You are currently viewing Nye Regler fra EU omkring fri roaming

Nye Regler fra EU omkring fri roaming

nye eu regler omkring fri roaming i EU

Nye EU regler omkring fri roaming er nu klar

Man kan have mange forskellige meninger om EU og der er ting der taler både for og imod. Et af punkterne hvor der har været meget snak er de mange EU forslag der har været omkring fri roaming i de europæiske medlemslande. De seneste forslag omkring den gratis roaming i medlemslandene lyder:

Forslaget fra EU-Kommissionen:

Om man som kunde bliver omfattet af ”fair-use”-begrænsningerne, afhænger af prisen på dit abonnement, mængden af data du forbruger i udlandet, og hvad den endelige engrospris for data bliver forhandlet til mellem EU-landene og Europa-Parlamentet.

Der er delte meninger omkring hvor vidt det er en sag for EU at holde styr på priserne på mobilroaming, men for dig som forbruger kan det dog få positive konsekvenser, især hvis du er flittig rejsende og mobilbruger.

Det er vel efterhånden almindelig kendt, at vi bruger vores mobiler til meget mere end at snakke i. SMS og MMS er efterhånden også ved at smutte i baggrunden når vi leder efter et billigt abonnement.

Det er data vi vil have. Facebook, Messenger og alle de andre dejlige apps vi ikke kan undvære længere er alle sammen afhængige af data.

Slip for en stor ekstraregning på ferien (i EU)

Med det nye EU tiltag kan du med ro i sjælen bruge din mobil når du er på farten, så længe det er indenfor medlemslandene vel at mærke. Hvor man før hen kunne komme hjem til en endog meget stor og kedelig ekstra regning efter ferien er det altså nu mening at det skal være frit for dig at roame.

Et såkaldt “engrosloft” på priserne for mobilroaming skal harmonisere og tilpasse priserne så du slipper for de dyre ekstraopkrævninger efter en uge i solens syd eller måske på skiene. Det kommer i givet fald til at betyde lavere priser for dig som forbruger og det gør din kommunikation på ferien billigere og nemmere på mange måder, nu hvor du ikke skal spekulere om hvilket netværk du bruger og lign.

Dette indlæg har 3 kommentarer

Der er lukket for kommentarer.