You are currently viewing 3 Mobil

3 Mobil

Anmeldelse af 3 Mobil 2019

Der er ingen tvivl om, at en af danmarks største teleselskaber er Hi3G Denmark. Du undrer dig måske over, hvilken virksomhed, der er tale om. Det er mobilselskabet, som i daglig tale bliver kaldt 3 Mobil, og som i 2003 revolutionerede det danske mobilnetværk.

 

Udover, den efterhånden velkendte ventesang “Three is a magic number”, som afløste de kedelige og monotone dut-lyde, som man typisk skal høre på, når man ringer til en anden telefon, så var 3 Mobil også den første mobiludbyder i Danmark, der tilbød deres kunder 3G netværk.

Men 2003 er mange år siden – mon 3 Mobil kan noget i dag? Og svaret er, at ja selvfølgelig kan de det. For 3 bliver ved med at være forløber for nogle af de helt store fremskridt i den danske mobilbranche samtidig med de holder priserne nede.

Læs med i vores anmeldelse af 3 og bliv klogere på 3 Mobil som selskab, og hvad de kan tilbyde dig som kunde. 

 

Kort information om 3 Mobil

Som nævnt er det, som vi i daglig tale kalder 3, et mobilselskab, der er ejet og drevet af Hi3G Denmark ApS, som blandt andet også står bag lavprisselskabet Oister og innovationskontoret Zenji. Hi3G Denmark ApS er ejet af to andre virksomheder; Investor AB, som er et svensk investeringsselskab, som ejer 40 procent, og det store teleselskab CK Hutchison Holdings Limited fra Hong Kong, der ejer de øvrige 60 procent af Hi3G Denmark ApS.

3 Mobil er en del af 3 Group, som også driver teleselskaber i Østrig, Sverige, Indonesien, England, Hong Kong, Irland og Italien.

Hi3G holder til i et gammelt pakhus på Scandiagade 8 i København SV, hvorfra de beskæftiger lige omkring 700 medarbejdere, som hver dag arbejder for at servicere de næsten 1,3 millioner kunder, som 3 Mobil har i Danmark. De har løbende kundetilvækst, og fik 6 procent flere kunder i 2017, sammenlignet med 2016 (seneste tal).

Virksomheden omsatte i 2017 for 2,8 milliarder danske kroner, og vandt i 2019 titlen som Nordens mest bæredygtige selskab til “Sustainable Brand Index 2019”.

Vi har sammensat denne guide til 3 Mobil, for at du kan blive klogere på alt, hvad du har behov for at vide. Det tæller blandt andet dækning, produkter, priser, services og meget mere. Alt sammen samlet på et sted i én guide, lige her.

 

3 Mobils dækning – Se om du er dækket af 3’s netværk

3 Mobil har etableret sit helt eget, og meget ekstensive, netværk af telemaster, som betyder, at ligegyldigt hvor du er i landet, så er du sikret god dækning – også med 4G hastigheder på op til 200 Mbit/s. 99% af 3s netværk, er nemlig dækket af 4G-netværket.

For at gøre livet nemmere og bedre for sine kunder, arbejder mobilselskabet 3 hele tiden på at forbedre netværket. Det betyder blandt andet, at de i 2019, vil opsætte mere end 200 nye master, samtidig med, at de øger hastigheden og kapaciteten på 800 af deres eksisterende master. Det betyder, at 100 procent af 3 Mobils netværk, vil være dækket af ikke bare 4G-netværket, men 4G+-netværket.

Der er naturligvis altid en lille risiko for, at du bor i den sidste 1 procent af landet, som mobilselskabet 3 ikke dækker med et 4G-netværk. Så hvis dette er vigtigt for dig, så tag et kig på 3 Mobils dækningskort, hvor du kan se, hvordan dit område er dækket af 3’s master.

5G på vej hos 3 Mobil

3 Mobil naturligvis interesserede i fortsat at være blandt de første, til at udbyde nye løsninger til danskerne. Derfor, begynder de allerede nu, at forberede deres master og netværk til udbredelsen af 5G – de har blandt andet netop købt rettighederne til en helt ny frekvens for næsten en halv milliard kroner, så de kan være blandt de stærkeste udbydere af 5G når det kommer til Danmark.

Har du endnu ikke hørt om 5G, så lad os kort forklare. Det er den nyeste generation af det datanetværk, som din telefon benytter, når du går på internettet, på Facebook, ser Netflix, og på anden måder bruger din telefon på måder, der kræver internet. På nuværende tidspunkt bruger de fleste 4G, og hvis de er i et område med knap så godt signal, så benytter de 3G. Flere selskaber, herunder 3 Mobil, er ved at udbrede 4G+, som er en endnu hurtigere variant end 4G, og snart er det altså tid til 5G, som er hurtigere end vi hidtil har set.

 

Man regner nemlig med, at en telefon opkoblet på 5G-netværket, når det bliver etableret i Danmark, kan få hastigheder modtage internethastigheder på op mod 10 gigabyte i sekundet. Det svarer til, at du kan downloade en tre timer lang HD spillefilm på blot et par sekunder. Mange mener, at det kommer til at revolutionere industrier, teknologier, og den måde, som vi bruger internettet på – og det kan derfor være super spændende, at være blandt de første til at prøve det, hvis man interesserer sig for sådan noget.

 

Tidshorisonten ikke helt fastlagt for 5G, da der er en lang række af forhold, der spiller en rolle, når det kommer til det nye datanetværk. Blandt andet skal der gives grønt lys fra politisk side. Lige nu lyder gættet på, at den almene danske befolkning, vil få adgang til 5G på deres telefon i løbet af 2020 – så længere er det ikke væk. Og hvis du er kunde hos 3 Mobil, så er du allerede ret godt stillet – deres engelske afdeling lancerer nemlig deres 5G-netværk sidst i 2019, samtidig med, at de ruster godt op til lancering i Danmark inden længe.

 

Abonnementstyper og priser hos 3 Mobil

Hvor andre teleselskaber følger med på trenden, så er 3 Mobil et af de få selskaber, som sætter trenden i den danske mobilbranche. Udover, at være det første selskab til at introducere 3G-netværk til danskerne tilbage i 2003, så har de sidenhen også været de første til at introducere videochat, mobilabonnementer med fri tale, og ikke mindst deres seneste skud på stammen: 3LikeHome – her får du muligheden for at tage din mobil med et dansk 3 abonnement, med dig rundt i 64 lande (en liste der hele tiden udvides), og bruge den som derhjemme – helt uden meromkostninger for dig. 3LikeHome abonnementer kan fås i forskellige størrelser, med forskellige niveauer af data. Fælles for dem alle, er at de har fri tale og fri SMS/MMS. Derudover, er de med i 3Deling, som er en pulje af data for hele familien. Har mor og far et abonnement med 7 GB data hver, og begge unger har 20 GB data, så har familien tilsammen 54 GB data til rådighed om måneden. Hvis forældrene ikke får brugt mere end 5 GB data hver, så kan børnene dermed bruge 2 GB data mere i hver måned. Der er dermed ingen data, der behøver at gå til spilde med 3Deling.

Og er du glad for at rejse, så er det måske værd, at overveje 3 Mobil. For udover deres velfungerende 3LikeHome løsning, så har de også netop introduceret 3Rejseforsikring, som, for kun 99 kroner om måneden, dækker dine rejser i hele verden.

Er du ikke den rejsende type, så kan du vælge et nationalt abonnement, hvor du kun har dækning når du er inden for Danmarks grænser. Her får du lige nu 10 GB data, 10 timers tale og fri SMS/MMS, for blot 90 kroner om måneden.

Der er altså lidt til enhver, men 3 Mobil er helt klart det eneste rigtige valg for den rejselystne. Med et 3LikeHome abonnement undgår du hele tiden at være afhængig af WiFi-caféer eller at skulle lede efter nye taletidskort når du rejser i udlandet. Med rejseabonnementet fra 3, kan du i stedet nyde ferien, lægge telefonen fra dig med vished om, at den er der, og den har dækning, hvis du skulle få brug for den.

Få ekstra services med dit 3 Mobil abonnement

Det er ikke kun mobilabonnementer, som 3 Mobil sælger. Som ethvert teleselskab med respekt for sig selv, så er 3 begyndt at sælge tilvalgsprodukter. Udover førnævnte rejseforsikring, så giver 3 Mobil naturligvis også sine kunder muligheden for at koble underholdningstjenester som TV 2 Play, Deezer og Wype på deres mobilabonnement. Derudover, har de også en almindelig forsikring, antivirussoftware, muligheden for at modtage opkald til din fastnettelefon på din mobil, samt børnesikring, der forhindrer dine børn i at ringe til betalingsnumre og mere. Alt sammen får du gratis eller til særdeles fordelagtige priser. Kombineret med, at du modtager alle ydelserne på én regning, gør det tilvalgene hos 3 Mobil til en rigtig god idé.

Mobilselskabet 3 opdaterer naturligvis hele tiden sine mobilabonnementer, så de er blandt de førende i branchen. Derudover, kommer der også regelmæssigt nye tilvalg og sammenlægningspakker, der gør det attraktivt at være 3 kunde. Derfor anbefaler vi, at du løbende holder dig opdateret med vores side her, hvor vi sørger for at du altid kan sammenligne de nyeste 3 produkter og abonnementer med lignende ydelser fra andre teleselskaber.

 

Vælg mellem mange ekstra produkter hos 3 Mobil

Udover mobilabonnementer, kan du ofte også finde et godt tilbud på en telefon, når du handler hos 3. Hvis du køber en ny iPhone Xr, kan du for eksempel spare 759 kroner på telefonens pris, når du kombinerer det med oprettelsen af et 3 abonnement.

Så hvis du er på udkig efter en ny telefon, og alligevel har overvejet at skifte mobilselskab, så er der ingen tvivl om, at det kan være værd at kigge forbi 3 Mobils webshop eller en af deres butikker.

Derudover, tilbyder mobilselskabet også bredbåndsabonnementer, hvor du virkelig får data for pengene. Det starter i de små lag, men efterhånden som du vælger mere og mere data, får du det til en væsentligt bedre pris. For eksempel kan du lige nu fået abonnement på mobilt bredbånd med 500 GB data til kun 300 kroner om måneden.

Og hvis du bor et sted, hvor fibernet er lige så langt væk, som næste feriedag er første dag efter sommerferien, så kan du for blot 230 kroner om måneden få internet derhjemme, uden at der skal trækkes kabler eller noget andet. Det er blot at sætte en router op, og 5 minutter senere, har du hurtigt internet i huset.

 

Skal du købe mobilabonnement hos 3 Mobil?

Der er ingen tvivl om, at teleselskabet 3 Mobil er en af de mest innovative udbydere af mobilabonnementer og andre mobile ydelser i Danmark. De har en bred vifte af spændende produkter til fornuftige priser.

Kombineret med en god dækning i hele landet, samt i de 64 lande, som de i skrivende stund også tilbyder til deres 3LikeHome kunder, så virker 3 Mobil til at være det åbenlyse valg – især for dig der rejser bare én gang om året eller mere.

Derudover, skal man ikke kimse af at være kunde hos et af de selskaber, som virkelig presser på for, at få 5G til Danmark. Udover løbende at investere i sit nuværende netværk, så investerer 3 Mobil også rigtig mange penge i at forberede det kommende 5G netværk, så deres kunder kan få lynhurtigt internet, ligegyldig hvor de er.

Endelig, så tilbyder 3 Mobil også en lang række andre produkter, så du nemt kan samle hele dit online underholdningsforbrug, samt diverse ekstraydelser som rejseforsikring og antivirussoftware i ét, nemt og fordelagtigt abonnement. Du kan spare mange penge ved at vælge et abonnement der inkluderer alle de tjenester du bruger alligevel og få rabat på det hele

Vi kan kun anbefale, at du overvejer et 3 Mobil abonnement, når du skal vælge nyt abonnement – især hvis du er den rejsende type og kan lide at bruge din mobil inkl data uanset hvor i verden du er.

Du kan sammenligne 3 Mobil med andre udbydere på forsiden af Billigt Abonnement

 

3 Mobils adresse og kontaktinformationer

3 (Hi3G Denmark ApS)

Scandiagade 8

2450 København SV

CVR: 26123445

Tlf:+45 70 31 33 13 

E-mail: kundeservice@3.dk