You are currently viewing Fordele og ulemper ved at købe en mobil uden abonnement

Fordele og ulemper ved at købe en mobil uden abonnement

  • Post author:
  • Post category:Guides

fordele og ulemper ved køb a mobil uden abonnement

 

Der er både fordele og ulemper, når du vælger at investere i en mobiltelefon uden abonnement. Se her, hvorfor det kan være en god idé – og omvendt, hvorfor du i visse tilfælde bør undgå det.

Når du skal investere i en ny mobiltelefon, findes der utallige måder, du kan gøre det på. Du kan vælge at købe en mobil på afbetaling uden abonnement, at binde dig til et abonnement og opnå rabat, eller du kan vælge at købe en brugt. Uanset hvilken fremgangsmåde du vælger, når du skal erhverve dig en ny mobiltelefon, vil der være fordele og ulemper ved dit valg.

Herunder får du indblik i de faldgruber, du skal være opmærksom på – og samtidig får du indblik i, hvilke fordele der kan være forbundet med de enkelte muligheder. Det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i tingene før et køb, så du er bevidst omkring de fordele og ulemper, der er forbundet med det valg, du træffer.

Mobilen er typisk billigere med et abonnement

I mange tilfælde kan du spare penge, hvis du vælger at købe din mobil med et abonnement. Det gør sig i hvert fald gældende, hvis du udelukkende kigger på mobilens pris. Alligevel bør du dog være opmærksom på, at det abonnement, der følger med, i visse tilfælde kan være tilsvarende dyrere, hvorfor du ender med at betale mere, end hvis blot du havde købt mobilen uden abonnement.

Du kan med fordel kigge efter den pris, der beskriver, hvor meget du kommer til at give i løbet af seks måneder. Det er typisk så lang tid, bindingsperioden varer, så derfor er det vigtigt at danne dig et overblik over, hvor meget du som minimum ender med at skulle betale i denne periode.

Det kan vise sig, at du vil spare flere penge, hvis du blot køber mobiltelefonen uden abonnement, så du selv kan vælge det teleselskab, du foretrækker. I visse tilfælde ender du nemlig med at betale mere i sidste ende, hvis du vælger en med et påtvunget abonnement.

Du har ikke så meget frihed

Når du køber en mobiltelefon med et abonnement, er der typisk en vis periode, du binder dig til, før du kan opsige abonnementet. Det betyder, at du ikke har lige så meget frihed, som hvis du kunne vælge og vrage mellem de forskellige abonnementer.

Af ovenstående grund er det derfor en fornuftig idé at vælge et abonnement, du ønsker at benytte dig af i længere tid ad gangen. Husk på, at det typisk også koster et oprettelsesgebyr, når du skifter abonnement, hvorfor det ikke er sikkert, det ender med at være den billigste løsning, hvis du alligevel har tænkt dig at skifte.

Vælg et abonnement med fri data og streaming

Hvis du vælger løsningen, hvor der er et abonnement inkluderet i din mobilaftale, bør du vælge et, hvor der er fri data og masser af streamingtjenester inkluderet i pakken. På den måde vil du typisk kunne spare yderligere, fordi du samler flere abonnementer i ét.