You are currently viewing Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge?

Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge?

 • Post author:
 • Post category:Guides

Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge

Den store guide: Hvilket mobilselskab skal jeg vælge?

Der er mange ting du skal forholde dig til hele tiden i løbet af livet. Nogle ting er naturligvis vigtigere end andre og  der er akutte ting, som kræver dit fokus med det samme. Hvilket mobilabonnement du har, er en af de ting der virkelig kan gøre en forskel i dit liv og ikke mindst i din økonomi. Der er nemlig enormt stor forskel på forskellige abonnementer og hvad du kan med din telefon og hvad det koster, svinger rigtig meget.

Her i guiden til hvordan du vælger det rigtige mobilabonnement, vil vi gennemgå de forskellige ting du skal overveje inden du vælger et nyt abonnement. Det er nemlig et af de steder du virkelig kan spare penge, mens du har rig mulighed for at få mere ud af mobilen og dens mange funktioner med det rette mobilabonnement.

Der er enorm stor udvikling og forandring indenfor mobilteknologi og abonnementer til især smartphones og alle de nye funktioner, apps og programmer der kommer på markedet. Det er mere og mere almindeligt at vi klarer de fleste af vores gøremål online via vores mobiltelefon. Udviklingen går uden tvivl i mod mere mobil og med vores guide til det rigtige abonnement, håber vi at vi kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af mobilen.

1. Hvad har du brug for i dit nye abonnement?

Det er en god start i jagten på det rigtige mobilabonnement, at definere dit behov. Det er slet ikke så kompliceret, som det måske kan lyde, at definere dit behov. Du skal finde ud af hvad du har brug for i dit abonnement, og hvor stort dit månedlige forbrug af de forskellige ting, som tale og data er. Du kan starte med at finde ud af hvad du har brug for af følgende:

 1. Tale – Hvor mange timers tale har du brug for om måneden? Hvis du er i tvivl om hvor mange timer du taler i telefon om måneden, kan du gå ind i indstillingerne på din Iphone eller Android smartphone og se hvor mange timer du har brugt i den senset måned. Det giver en god indikation af hvor mange timers tale der skal være i dit abonnement. Hvis du taler rigtig meget, kan du spare mange penge med at abonnement med Fri Tale.
 2. Data – bruger du primært mobilen til at gå på nettet med? Er du også på Facebook, Instagram og Youtube hele tiden? Hvis du ligesom tusindvis af danskere fortager de fleste ting online fra din mobil, så er data en rigtig vigtig ting i dit nye abonnement og et sted du virkelig kan spare nogen kroner ved at have den rigtige datapakke tilknyttet til dit abonnement. Du kan tjekke hvor meget data di i gennemsnit bruger om måneden i indstillingerne på din telefon. her kan du se dit forbrug og samtidig sætte dine telefon til at give dig en notifikation, når du nærmer dig grænsen for det data du har inkluderet i dit mobilabonnement.
 3. Musiktjenester – Bruger du mobilen til at streame musik? Så er det en rigtig god ide at vælge et abonnement med en af de populære musiktjenester som Spotify, Tidal eller ligende inkluderet i prisen. På den måde kan du spare penge på både musik og abonnementen, da der tit er en god rabat ved at vælge det som en samlet pakke. Du kan desuden bruge dit musikabonnement på både din tablet og pc også, så der er rigtig meget lækker musik, for meget små penge på den måde.
 4. Udlandsfordele – Rejser du meget? og bruger mobilen flittigt på rejsen? Så skal du helt sikkert kigge i retningen af et abonnement med udlandsfordele inkluderet. Det kan være ting som billig roaming i udlandet og billig tale, sms og data på udlandske netværk når du er ude og rejse. Det kan blive dyrt at bruge mobilen i udlandet, med det forkerte abonnement.
 5. SMS & MMS – De fleste abonnementer i Danmark har efterhånden fri SMS og MMS inkluderet i prisen. Det er dog ikke alle steder det er inkluderet, så hvis du sender mange SMS og MMS-beskeder er det en stor fordel for dig, at have fri SMS og MMS inkluderet i abonnementet du vælger.

Det rigtige abonnement for dig, kan ændre sig med tiden

Ligesom så meget andet her i livet, så ændrer dit behov og forbrug sig løbende. Det samme gør sig gældende for udbuddet og priserne på de forskellige abonnementer hos teleselskaberne.

Det anbefales af vores ekspertpanel, at du holder øje med markedet løbende og skifter abonnement når der sker ændringer. Så er du sikker på at du ikke betaler for meget eller betaler for ting som du ikke længere bruger i dit abonnement. En god tommelfingerregel er at kigge på nyt abonnement og sammenligne priser og features hver 3. måned. Det holder dig godt orienteret om udviklingen og kan spare dig for flere penge end de fleste regner med.

Teleselskaberne er meget forskellige, vælg det rette for dig

Forskellen fra teleselskab til teleselskab er større end mange egentlig regner med og det er ikke kun på prisen der er forskel fra sted til sted. Der er en række vigtige ting, som er værd at holde øje med, hvor teleselskaberne adskiller sig fra hinanden. De mest almindelige steder hvor du vil opleve forskel fra et teleselskab til et andet er:

 • Prisen – Der er store forskelle i pris fra udbyder til udbyder og der kan være mange penge at spare ved at skifte til et der passer bedre til dig.
 • Dækning –  Der er stor forskel på hvor god dækning der er i dit område, afhængig af hvilket selskab du har valgt. Brug vores Dækningskort til at se hvilke selskaber der dækker bedst i dit lokalområde, og i resten af Danamark for den sags skyld.
 • Tjenester – ting som musik og tv-streaming er noget af det der er rigtig populært at have med i sit abonnement og samtidig et sted hvor selskaberne virkelig adskiller sig fra hinanden i udvalg og prissætning.
 • Bindingsperiode – Vi kender alle sammen begrebet bindingsperiode langt de fleste danske teleselskaber har ikke binding på de abonnementstilbud du finder her på Billigt Abonnement men det er stadigvæk en ting der kan variere fra selskab til selskab. Det er værd at holde øje med, da det kan være en forhindring for dig der ønsker at skifte til et nyt abonnement jævnligt og ikke ønsker at være fanget hos et selskab.
 • Mulighed for billig ny mobil – Hvis du gerne vil skifte mobil sammen med dit abonnement er det en god ide at gøre det samtidig og vælge en abonnementspakke med en ny mobil i pakken. Tjek selskabernes tilbud med ny telefon inkluderet, her kan der være stor forskel.

Det rigtig mobilabonnement er det der opfylder dine behov og krav i dag til den rette pris. Om 3 måneder kan dit behov være anderledes og der kan være kommet nye abonnementer med bedre priser og vilkår på markedet, der bedre passer til dig og dit liv lige nu.

Du kan gøre brug af vores gratis sammenligningstjenste her på siden og sammenligne priser på alle abonnementerne direkte med hinanden og finde det der passer perfekt til dig.

Held og lykke med jagten på et nyt billigt abonnement 🙂