You are currently viewing Mobiltelefoni i udlandet

Mobiltelefoni i udlandet

  • Post author:
  • Post category:Guides

brug mobilen i udlandet

Brug mobilen i udlandet – Guide

Du ved sikkert godt allerede, at du skal passe ekstra godt på med at bruge data fra din telefon, når du er i udlandet. Når du opholder dig uden for landets grænser, så er der nogle overvejelser som du skal gøre dig, og vi har her samlet en oversigt med gode råd, som du kan bruge når du tager din telefon med til udlandet.

Tjek taksterne

Det er en god ide at undersøge taksterne for dit mobilselskab, så du er klar over hvor meget det koster at bruge data i udlandet. Det kan hurtigt gå hen og blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke er klar over prisen i forvejen. Det kan være at dit teleselskab har indgået aftaler med mobiloperatører i det land som du befinder dig i, og det er derfor altid godt lige at tjekke efter, inden du rejser.

Du skal derudover også være opmærksom på, om din telefonsvare uden for EU er slet til, således at alle opkald kan viderestilles til den. Du kan nemlig risikere at skulle betale for indgående opkald til din telefon, mens du befinder dig i udlandet, og det kan løbe op i mange penge. Du kan også vælge at slå din telefonsvare helt fra, hvilket så betyder at man ikke kan lægge en besked på din telefonsvare, og du vil ikke risikere at skulle betale for opkaldet. En tredje mulighed er at vælge ubetinget viderestilling. Det betyder at alle opkald, med det samme, vil blive viderestillet til din danske telefonsvarer, og du vil derfor ikke modtage nogen opkald fra hverken Danmark, eller det land som du befinder dig i. Det betyder at du så kun kan foretage opkald fra din mobil.

Hver dog opmærksom på, at hvis du opholder dig i et EU-land, så er reglerne helt anderledes. Det er nemlig gratis for forbrugeren, og du vil ikke skulle betale for indgående opkald til din telefonsvare. Er din telefon tændt i udlandet, så skal du huske på, at du er registreret på landets net, og du vil derfor blive takseret efter landets takst. Vil du foretage opkald fra din telefon fra udlandet, kan du købe et taletidskort i udlandet, og her skal du være opmærksom på dit behov, og bindingsperioden.

Data i udlandet

Data kan komme til at koste dig mange unødvendige penge, hvis du ikke er forsigtig med dit forbrug i udlandet. Befinder du dig i et EU-land, så er der som regel et loft for dit forbrug, hvilket betyder at du kun kan bruge en bestemt mængde af data fra din telefon. Det er som sikkerhed, så du ikke kommer til at skulle betale en masse penge for data – loftet når til 466kr, og derefter vil dit dataforbrug blive spærret.

Hvis du skal bruge data i udlandet, så anbefaler vi, at du slår nogle af dine apps, som f.eks. automatisk e-mail, fra. Så mindsker du dit data forbrug, og du har derved kun de apps som du benytter, aktiveret.

Du kan sparre en masse penge ved at bruge lokale gratis hotspots, som ikke koster dig en krone. Opholder du dig på hotel, er der som regel gratis internet som du kan benytte. Er du logget på gratis internet, så kan du slå datamodulet på din telefon fra, så du er sikker på at du ikke bruger unødvendig dyr data fra din telefon.